ear of barley on field wanted barley fieldAgricultura este un domeniu important pentru economia Romaniei. In anii cu clima favorabila au fost inregistrate productii care au influentat pozitiv PIB-ul tarii. Pentru a nu fi influentati negtiv de variatiile climatice agricultorii trebuie sa identifice si sa investeasca in tehnologii moderme capabile sa asigure productii rentabile.

2016 aduce o modificare a strategia de dezvoltare a agriculturii prin cresterea gradului de sprijinire a miciilor fermieri. Fermele mici pot deveni motorul eliminării sărăciei, iar obiectivul declarat este sustinerea fermelor familiale. Marile exploatari urmand sa fie sustinute pentru dezvoltarea macroeconomica.

Capital si Networkevents organizeaza conferinta ”Agricultura competitiva in 2016. Finantare si tehnologii” care isi propune sa ofere fermierilor romani raspunsuri la intrebari precum:

  • Au fermierii români capacitatea și posibilitatea de a transforma si anul agricol 2016 intr-unul de succes?
  • Pentru un rezultat comparabil cu cel din 2014, un an agricol cu productii record, este suficient ca vremea să țină cu agricultorii?
  • Are statul roman solutii pentru a veni in sprijinul micilor fermieri?
  • Au fermierii alternative viabile la stat pe termen mediu si lung?