Saptamanalul Capital reuneşte de peste 12 ani cei mai importanţi oameni de afaceri din Romania si le recunoaşte valoarea. Astfel, cele mai performante companii, dar şi oamenii de afaceri care au avut, în 2013, rezultate sau iniţiative remarcabile vor fi premiaţi de revista Capital, în cadrul Galei Premiile Capital.

Prestigioasele statuete  vor ajunge din anul acesta la companiile şi întreprinzătorii care au dovedit că succesul le apartine chiar şi în ani de criză. De altfel, rolul liderilor de business, care trece dincolo de graniţele propriilor organizaţii, devine cu atât mai important cu cât economia şi societatea au de depăşit perioade dificile. Supravieţuitorii şi câştigătorii crizei merită premiaţi şi pentru că au reuşit să facă faţă unor provocări extraordinare: dificultăţi de finanţare,  schimbări bruşte de legislaţie, creşterea poverii fiscale.

Pentru desemnarea castigatorilor vom tine cont de:

– profitul net, rezultatul operaţional, activele totale, cote de piaţă, raportul cost/venit, rentabilitatea activelor şi a capitalului, capacitatea companiilor de a crea locuri de muncă în plină criză, acţiuni de marketing, inovaţii, invenţii, decizii strategice, tranzacţiile importante pe care le-au făcut în anul 2013 si implicarea în proiecte de responsabilitate socială.